Полезно

Loading color scheme

Термокамери за мониторинг на човешки пътникопоток

Във връзка с репортажа излъчен в БТВ новините и в БТВ тази сутрин на 9 и 10.04.20 г., в който взе участие и нашият сертифициран експерт термограф Емилиян Кърчев, решихме да ви дадем малко по-точна и пълна информация по темата за термокамерите, които ползват държавните институции. Както знаете в телевизията времето е ограничено и за 5-6 минути не може да се обхване по-голяма част от темата. Полезно е да се знае, че различните модели термокамери имат различни приложения, нива на оборудване и технически параметри. Затова е важно да се вземе информирано решения преди покупка, тъй като качествените термокамери, които вършат работа са скъпи.

Прочети повече!

Термокамера за течове

ЗАЩО Е ВАЖНО ТЕРМОКАМЕРАТА ДА Е ПРОФЕСИОНАЛНА?

В тази статия искаме да ви информираме за различните видове термокамери и техните технически показатели. За да получите качествена термографска услуга, най-важното условие е да се използва професионална термокамера за течове от най-висок клас. Това са термокамерите за течове на FLIR от серия T6##. Началната снимка е на термокамера за течове FLIR T660.

Най-добрите термокамери за течове от най-ниският клас са FLIR от серия Е с номера 4, 5, 6 и 8, които са с много малко различия по - между си и техните технически възможности за снимки са силно ограничени.

Прочети повече!

Обследване на влага и течове в етажна собственност

КАЗУС: Проблемна влага в повечето санитарни възли в един вход по вертикала. В хода на обследването се установява, че има и теч от различни точки.

ТЕРМОГРАФСКА ДИАГНОСТИКА: След съгласуване с всички собственици да осигурят достъп до всички помещения имащи отношение към казуса се извърши термографско обследване, като се започва от етаж първи и се върви до последният етаж. При обследването на санитарните възли, много често се налага да се обследват и съседни помещения.

Прочети повече!

Обследване фасада на сграда

КАЗУС: Наличие на огромни влажни петна по фасадните стени в жилищата от вътрешната страна на последните три етажа.

ТЕРМОГРАФСКА ДИАГНОСТИКА: За целта бяха обследвани засегнатите стени, както отвътре, така и отвън, включително и прилежащите им тераси. Обследвани бяха воронките минаващи през терасите. Наложи се да бъде демонтиран декинга поставен върху пода на терасите. Термографското обследване беше проведено рано сутринта преди да започнат да греят слънчевите лъчи.

Прочети повече!

Откриване на теч от ПВЦ коляно

КАЗУС: Фитнес клуб с бар в него има проблем с наводняване по целия окачен таван, като влагата се оказва с периодичен характер, но е доста интензивна.

ТЕРМОГРАФСКА ДИАГНОСТИКА: Периодичният характер означава, че не трябва да се насочваме, към водопроводна система, а единствено, към отточната система в случая. В хода на обследването трябваше да бъдат огледани всички щрангове, терасите над фитнеса и два апартамента. Оказа се, че всички зони бяха абсолютно сухи, без каквито и да е следи от отдавна преминали течове. Това извънредно много затрудни обследването, а влагата се разпростираше по целият окачен таван. Явно подхода трябва да бъде друг.

Прочети повече!

Термографска диагностика на дограма

КАЗУС: Дограмата духа. Съмнения за неправилно технологично изпълнение на монтажа.

ТЕРМОГРАФСКА ДИАГНОСТИКА: След определен период от монтирането на висок клас ПВЦ дограма, собственика установява, че дограмата „духа“, въпреки привидно доброто визуално изпълнение. С настъпването на зимния период, това духане се засилва значително. Обърнал се е към фирмата изпълнител няколко пъти и те са му отговорили, че не могат да направят нищо повече и че си въобразява. Това е и причината клиентът да се обърне, към нашата специализирана в термографията фирма.

Прочети повече!

Термографска диагностика на сграда

КАЗУС: При дъждовно време се получава влага по част от терасите и на първия етаж от седем етажна сграда. В спалнята на първия етаж до леглото, като стъпиш на пода и се усеща, че има вода ( все едно, че е разлято доста количество вода, от което пода пружинира). Това се случва само при две положения: първо при топене на голямо количество сняг и второ при обилен и продължителен дъжд. Задачата ни беше да открием от къде навлиза това голямо количество вода?

ТЕРМОГРАФСКА ДИАГНОСТИКА: След направеното термографско обследване с най-висок клас термокамера FLIR T660, снимано при подходящи климатични условия за тази цел, се установи следното:

Прочети повече!