Проверка на имот

Loading color scheme

Проверка на имот

Проверка на имот с термокамера преди покупка е препоръчително да направите, с цел проверка за скрити дефекти. Това са влага, течове, изтичане на топлина от прозорците и вратите, лошо поставена и монтирана топло изолация или липсата на такава. Тези дефекти се срещат, както в новото строителство, така и в старите сгради. Ако имотът е за ремонт е препоръчително да се направи проверка на имот след ремонта и да се оптимизират разходите за него.

Имали сме случаи, когато са ни търсили за проверка на имот след като апартамента е закупен и му е направен ремонт. Потърсиха ни, защото клиентите ни са  установили, че има скрит теч от съседна баня и се наложи отново да се прави ремонт.

Друг често срещан казус е, че апартамента няма видими дефекти, купувачите го купуват и след това се оказват в ситуация, че терасата тече и наводнява съседите. Ремонта на една голяма открита тераса си е цифра и ако бяха ни потърсили да направим проверка на имот преди покупка на жилището, купувачите щяха да имат възможност да смъкнат цената, на която го бяха купили. Така, че проверката на имот с термокамера преди покупка на жилище е инструмент за намаляване цената и начин да сте информирани, в какво състояние се намира имотът, който ще закупите.

Проверка на имот се прави и когато жилището е на последен етаж. Тогава се прави проверка в какво състояние е покрива на сградата. Ремонт на покрив е голям разход и би трябвало да се поеме от етажната собственост, но при липса на средства това може да се проточи във времето и допълнително да натовари бюджета ви.

Покупката на жилище е много важна стъпка за едно семейство и е хубаво да бъдете информирани за недостатъците в него, ако има такива. Опитвали сме да работим с брокери на недвижими имоти и да ги караме да предлагат нашата услуга проверка на имот с термокамера на клиентите си, но забелязахме, че те нямат интерес да правят това. Причините са първо, че голяма част от собствениците не желаят да се установи с техническо средство реалното състояние на техният имот и второ, брокерите също нямат интерес да се показват на клиентите скритите дефекти, защото смятат, че ще се попречи на сделката, като се намали цената, а от там и тяхната комисионна.

Обръщаме внимание на купувачите на къщи, ако имат възможност задължително да направят проверка на имот преди покупка. Там нещата са сериозни. Много често при тях не е направена хидроизолация и в къщата прониква влага и теч в основите и сервизните помещения. Когато къщата е с големи тераси има голяма вероятност да не са направени качествено и да има теч от фуги или от лошо направена хидроизолация. Покривите, ако са направени с битумни керемиди също може да пропускат.

                                          

На снимките сме Ви показали скрити дефекти, като на първата е от теч от горната кухня; на втората проблем със заустване на тоалетната към пода и на третата снимка проблем на покрив около вграденият прозорец.

Ако сте решили да направите проверка на имота, който ще купувате винаги се обръщайте, към специализираните за целта фирми. Обръщайте внимание на квалификацията на термографа и на моделът на термокамерата, с която ще се извърши тази проверка. Ако сте в позиция да купувате, не се колебайте, а се обадете на тел. 0888 365 366 или ни пишете на формата за контакт. Благодарим Ви, че избрахте нас и се доверихте на професионалният опит и оборудване!