Откриване на течове

Loading color scheme

Откриване на течове

termograf.bg сме водеща компания в откриване на течове в бани, тераси и покриви на сгради.

Защо да използвате нас за откриване на течове?

Защото най-важното условие за откриване на течове е професионалната квалификация на термографа и термографската камера, с която ще се извърши обследването. Ние от termograf.bg инвестирахме в термографска камера от най-висок клас FLIR T660, която е с много високи показатели по отношение на чувствителност, резолюция и още много опции. Термографа ни е експерт по инфрачервена термография с професионално 2 ниво, с личен печат издаден и упоменат в международният му сертификат от акредитиралата го институция. Той е и съдебен експерт по инфрачервена термография и има повече от седем години професионален опит в областта на термографските обследвания и диагностики.

Термографският метод е изключително рентабилен и мощен инструмент за откриване на течове в сгради по безконтактен и безразрушителен начин. Това става на принципа на търсене на разлика при измерване радиацията на температурите на повърхностите и се прави с помощта на термокамера. Затова нейните показатели за чувствителност и резолюция са от голямо значение за откриването на теча, тъй като някои от водопроводните тръби са скрити дълбоко в сградната структура, а течащата вода ще бъде показана с различна температура от тази на стена или плоча.

Откриване на течове в бани.

Най-често срещаните проблеми с течове това са баните, тъй като там минават голяма част от водопроводните тръби, канала и сифона за оттичане на водата от тоалетната и банята. Когато не е ясен източника на теч е по-добре да се обърнете към фирма специализирана в диагностиката на течове, а не да къртите и разбивате банята по настояване на водопроводчици, които за да са по убедителни идват с камери, които се държат с една дръжка дори и да са с марката FLIR. Това са камери за електрически съоръжения и са с ниска чувствителност и резолюция. Не се подвеждайте от ниската цена, която предлагат за откриването на теча с такава камера. Ако нямате финансова възможност да ползвате професионалните услуги на специализираните фирми за откриване на течове, по добре не си давайте парите на такива фалшиви „термографи“, а се доверете на някой добър водопроводчик, който си разбира от работата и без термокамера.

                                            

На примерните снимки сме Ви показали следните проблеми: на първата проблем с холендрова гайка под водомер с дистанционно управление; на втората проблем с теч от горната баня точно в ъгъла и на третата снимка проблем с фугировката по пода в банята.

 Откриване на течове от открити тераси.

Другият също често срещан проблем са течовете от открити тераси. Най-потърпевши от него са жилищата под тези тераси Затова, когато купувате апартаменти винаги обръщайте внимание имали тераса над стаите, защото рано или късно в зависимост от качеството на строителството ще имате проблем с течове от терасата на Вашият съсед. Причините могат да бъдат много, например с времето покритието на фугите се нарушава или е положено некачествено, има физическо или химическо въздействие върху него и тогава при дъжд водата влиза и се получава влага, която избива по стените и мазилките и с времето започва да се руши.

                                             

На снимките сме Ви показали проблем от фуги от три различни тераси, а на третата и неправилен и лош монтаж на финалното покритие на откритата тераса.

  Откриване на течове от покриви на сгради.

Покривите са важна част от сградата. Но за съжаление строителите спестяват средства и ги правят с ниско качество материали, колкото да издържат докато са в гаранция. След това етажната собственост прави следващата грешка при извършване ремонт на покрива, като се обръща към фирми, които предлагат ниски оферти, тъй като работят пак с материали с ниско качество и малко години живот. Не трябва да забравяте, че покривите са изложени постоянно на екстремни климатични условия и промени и вниманието към тях трябва да е по-отговорно. Това се случва в повечето случаи поради липса на пари в етажната собственост и потърпевши са най-вече живущите от последните етажи. Нехайството на останалите съседи, кара собствениците на тези апартаменти в много случаи да взимат решаването на проблема в свои ръце и да финансират сами такава диагностика на теч от покрив и сами след това да ремонтират частично покрива, за да не се руши тяхното имущество. В тези случаи винаги съветваме нашите клиенти да предявяват своите претенции за възстановяване на тези средства пред етажната собственост първо по доброволен път, а ако не става и по съдебен. Нашият термограф е съдебен експерт в тази област и с доклада, който дава може да се предявят претенции в съда и да се изисква възстановяване на всички направени разходи.

                                            

На снимките сме ви показали проблеми с покриви, като на първата снимка проблемът е от изтекъл експлоатационен срок на покритието от воалит; на втората лош монтаж при полагане на воалита, а на третата снимка има наличие на конденз заради неправилен монтаж.

 Когато търсите термограф винаги правете информиран избор и гледайте за три неща:

♦  Фирмата да имат професионална термокамера поне от буква Т нагоре. Например FLIR T420, Т440, Т640 или Т660- която е най-високият клас.

Термографа да е със сертификат поне I ниво издаден от БАН, който единствен за България е специализиран в обучението за професионална квалификация по безразрушителен метод за контрол.

  Да издава финансови документи – касов бон, фактура и протокол при желание на клиента и термографски доклад от специализиран софтуер за него.

Не отговаря ли на тези три условия не се доверявайте и не пускайте човека в дома си, защото вероятността да сте попаднали на фалшив „Термограф“ е голяма. На такива сайтове няма изписано името на фирмата и нейният адрес. Обръщайте внимание на тези неща, защото името на сайта не е името на фирмата и означава, че те работят нерегламентирано тази дейност и ако бъдете излъгани няма как да търсите правата си, защото няма как да ги откриете. Наши клиенти са ни казвали, че след това когато ги търсят просто не си вдигат телефона и тогава се обръщат и търсят нашите услуги.

Ако имате проблеми с влага или течове в бани, открити тераси или покриви не се колебайте, а се свържете с нас на тел. 0888 365 366 или използвайте нашият формуляр за връзка. Благодарим Ви, че избрахте нас и се доверихте на професионалният опит и техника!