Термография на жилищни сгради

Loading color scheme

Термография на жилищни сгради

Обследването на сгради за загуба на топлина става, чрез специализирани термокамери, които могат да откриват проблеми в областта на сградата. Те показват разлики в температурата на стената или покрива и затова те са ценен инструмент за установяване изтичането на въздух и къде са най-големите топлини загуби. Тълкуването на инфрачервените изображения изискват термографа да е с професионално обучение и опит. Проучването е придружено освен с констатация на реалното състояние на сградата, така също и със съвети и препоръки за прости и ефективни решения за подобрения във всички проблемни области от където изтича топлината. 

Най-често срещаните топлинни зони с топлинни загуби са:

Прозорците и външните врати

Комини и вентилационни отвори през тавани

Топлинни загуби, чрез лошо изолирани стени, тавани и подове

Вентилатори в кухни, бани и др.

Топлинните загуби могат да представляват до 50 % от общото потребление на енергия в сградата с причини вариращи от изтичане на въздух от комини, тавани и вентилационни отвори до лошо запечатани врати и поставена или липса на изолация. Камерите за термична обработка на изображенията са утвърдени, като ценни инструменти за разкриване източниците на топлинни загуби, които са невидими с невъоръжено око. Топлинните изображения предоставят убедителни доказателства, къде трябва да се направят подобрения и доколко те са завършени.

                                    

На снимките сме ви показали следните проблеми: на първата и третата снимка има наличие на концентриран участък от влага, заради лошо поставена топлоизолация, а на втората има наличие на въздушни джобове, където се образува конденз.                                                

Когато определим областите, от където изтича топлината, Вие ще намалите енергийното си потребление и ще повишите енергийната ефективност на Вашият дом. Подходящият въздушен обмен е важен за комфорта на обитателите и тяхното здраве. Тези проучвания се правят само, когато условията отговарят за това. За да бъде изображението точно, то трябва да се извършва вечер, когато Вашето отопление е включено, на сухо и без вятър време.

Ние разполагаме със сертифициран термограф съдебен експерт 2 ниво и професионална термографска камера от най-висок клас FLIR T660. Свържете се с нас сега на телефон 0888 365 366 или ни пишете във формата за контакти. Благодарим Ви, че избрахте нас и се доверихте на професионалният опит и техника!