Термокамера за хора

Loading color scheme

Термокамера за хора

                     Във връзка със световната пандемия в света от КОРОНАВИРУС  /COVID – 19/, е много важно,  хората да бъдат информирани за евентуалните технически средства, които могат да ни помогнат да се откриват заразените,  чрез отдалечен, безконтактен и сигурен начин. За сега  това може да се прави само с висок клас термокамери за хора, които имат малък процент грешка и висока чувствителност. Могат да работят 24/7 и са снабдени със софтуер, който има много  инструменти и аларми в себе си. Работят в реално време и могат да правят веднага анализи на различни зададени параметри. Естествено има и възможности за отдалечен контрол. Някои термокамери за хора имат освен инфрачервен обектив и дигитален такъв, който работи в синхрон. Това е страшно удобна функция, защото по дигиталната снимка,  може лесно да се издири въпросното лице за секунди и да му се изкара личната информация от оторизираните институции. Този тип термокамери са два вида. Едните са за мониторинг на големи зали  пълни с много хора, а другите са за поставяне в ограничително пространство, примерно тесен коридор или  след охранителна рамка  и хората вървят един след друг на разстояние от 1 м.

В момента заради кризисната ситуация у нас вече започнаха да се продават различни термокамери за хора от някои големи фирми. Лошото обаче е, че те наистина са с много ниски параметри и голям процент на грешка. Разликата в параметрите е около 10 пъти в полза на световният лидер в тази област FLIR. Точно това обезсмисля целият този мониторинг. Купуват се заради ниската цена и заради името на фирмата,  която стои зад продажбата. Хората не разбират  и не се интересуват от това, какви са параметрите, чуват че това е термокамера, виждат кой  я продава, цената им харесва и КУПУВАТ. Затова хората, които трябва да вземат правилните управленски решения, трябва да са хора с капацитет, да са далновидни и информирани. Най-важна е СИГУРНОСТТА. По темата, че термокамерите в българските институции са неефективни може да видите в репортажа по БТВ, където нашият експерт термограф  Емилиян Кърчев даде интервю.

Как термокамера за хора открива и локализира повишена телесна топлина?

                   Термокамерите за хора на FLIR модели FLIR AX8, FLIR A315, FLIR А615 и FLIR A320 са високо технологични термокамери за отдалечен мониторинг и контрол на човешкия пътникопоток. Тяхното приложение освен за отдалечен мониторинг на хора, се използват и за мониторинг на състоянието и безопасността на оборудването, чрез проследяване промените в температурата и радиометричните изображения на потока. В момента това са най-подходящите термокамери, които осигуряват улавяне на относителната температура на повърхността на кожата и са допълнение към другите клинични диагностични процедури.

А сега ще ви предоставим малко информация за някои от най-търсените термокамери за хора.

FLIR AX8с разделителна способност IR 80х60 пиксела, а на вградената цифрова камера 640x480, термокамера за непрекъснато наблюдение на състоянието и безопасността. Тя е компактна, лесна за инсталиране и осигурява непрекъснат мониторинг на температурата и откриване на горещи точки без да е необходимо периодично ръчно сканиране с включени алармени възможности за защита. FLIR AX8 има огромни предимства и възможности. Това са:

  • Автоматични анализи и аларми с поточно видео на живо и автоматизирано тревожно алармиране, когато предварително определените температури са превишени.
  • Индустриален протокол – предлагат се с цифрови входове / изходи за аларми и контрол на външно оборудване.
  • Компактен и лесен за инсталиране с размери 54 х 25 х95 мм, което улеснява инсталирането в ограничени пространства.
  • Множество видео опции с които да видите топлинните изображения, изображения с видима светлина или и двете.

FLIR A315 и FLIR А615 са насочени към приложения за автоматизация и са перфектен инструмент за мониторинг на бързо движещи се обекти или наблюдение на бързите температурни промени. FLIR A315 е с разделителна способност 320х240 за тези които не се нуждаят от високо качество на изображението, а FLIR A615 e с разделителна способност 640x480, което позволява повече точност и показва повече детайли на по-голямо разстояние. И двете термокамери са предназначени за откриване на повишени телесни температури с безконтактен термичен образ и правят температурните разлики до 50 mk ясно видими. Ползвайки и термичен софтуер ENLIGHTEN, тези термокамери откриват повишената температура с алармиране, съхранение на изображението и безжична комуникация.

FLIR A320 е термокамера предварително конфигурирана да работи добре с приложения, когато искате да измерите температурните отклонения в голям пътникопоток или популация от хора, използвайки аларми за разлика в температурата с динамично актуализирана референтна температура.

DAHUA е комбинирана термокамера с два обектива. Единият е за термографско наблюдение / невидимият спектър /, а вторият е дигитален тоест видимият спектър и работи в абсолютен синхрон с термалният. Чувствителността на термокамерата е много добра, защото е под 0,5 от градуса и е отлична за измерване на човешки пътникопоток на разстояние около 5 метра в движение без необходимост от забавяне, спиране и задържане на движението с цел фокусировка и калибриране макар и автоматично на термокамерата, за да отчете температурата на лицето на човек. В термокамерата е вграден много специализиран софтуер за откриване на движещи се хора. Точно това е най-голямото предимство пред всички останали, защото се измерва температурата целенасочено в тези зони. Именно това ни интересува най-много. Тези измервания могат да се правят дори, когато човекът е с маска, с каска или шлем. Има си съответните опции. Ако примерно е зададено човекът да е с маска, а той не е, веднага се включва аларма и достъпът се ограничава моментално. Най-добрият резултат се постига, когато комбинираната термокамера е в комплект с ЧЕРНО ТЯЛО и сървър / отделна компютърна конфигурация /, в която е интегриран един професионален софтуер, който естествено е лицензиран. Тогава, чрез него могат да се правят много видове анализи, / кой, кога е преминал, какво е било състоянието му и т.н. /.

 

                        

                            FLIR AХ8                                                         FLIR А315/A615/320                                                   IP ТЕРМОКАМЕРА DAHUA                   

На снимките сме ви показали моделите на термокамерите, които са подходящи за отдалечен мониторинг на хора. Първата е FLIR AX8, която е малка и компактна и е комбинирана с дигитален обектив за едновременно снимане и засичане на температурата. Втората е термокамера FLIR от серия А, които на външен вид са еднакви, но се различават единствено по различните опции и възможности вградени в тях. Именно от това зависи и тяхната цена. Желателно е те да бъдат комбинирани с допълнителна дигитална камера. А третата е на фирма DAHUA и е с най-добрите възможности, дори и от тези на FLIR. Термокамерите са подходящи за митници, летища, офиси и офис сгради, хотели, заведения и ресторанти, автогари, жп гари, зали в които се провеждат масови мероприятия с голям пътникопоток от хора и много други места. Ако искате вашият бизнес да се отличава от вашите конкуренти и да запазите доверието на вашите клиенти, то инвестирайте в тяхната СИГУРНОСТ. Термокамерите за хора са полезни и служат за превенция не само за covid-19, но и за други грипни епидемии. Предоставяме Ви едно видео, където нагледно да видите, как работи системата: https://www.youtube.com/watch?v=VJy2869i_K8

ВАЖНО: Предлагаме доставка, монтаж и обучение на термокамери на световния производител FLIR и на DAHUA за отдалечен мониторинг, затова се свържете с нашите експерти за безплатна консултация на телефон 0888 365 366 или ПОИСКАЙТЕ ОФЕРТА. Ще се свържем с вас възможно най-бързо.