Жилищна инспекция

Loading color scheme

Жилищна инспекция

Това е неразрушителен и неинвазивен метод, който се използва за извършване на проверка на проблеми с изолацията, изтичане на въздух, некачествено извършен монтаж, структурни дефекти, липса на изолация, повреди причинени от мухъл, влага и кондензация.

Термографското обследване, чрез сканиране на корпуса на сградата установява температурните колебания и определя дали въздуха изтича и топлината се губи. Най-точното техническо средство за тази проверка е професионалната термографска камера от най-висок клас FLIR T660. Намаляването на изтичането на количеството въздух от вашият дом е икономически ефективен начин да се намалят разходите за отопление и охлаждане.
Жилищните инспекции могат да Ви помогнат, да подобрите енергийната ефективност на жилищните или търговски сгради. Термалното изображение и устойчивостта на въздуха са важни мерки за контрол на качеството при изграждането или обновяването на сградите. Топлинните загуби могат да стигнат до 75% от общото потребление на енергия и идват от изтичане на въздух през комини, тавани, стени, врати и прозорци. Основната причина често е лоша конструкция или липсата на топлоизолация. С жилищната инспекция тези проблемни зони лесно се установяват и ремонтират. Не е разумно да разчитате на естествената вентилация от изтичането на въздух, тъй като при студено и ветровито време в къщата (сградата) може да влезе твърде много въздух, а когато е топло не може да влезе достатъчно въздух, което може да доведе до лошо качество на въздуха в помещенията.

Как се извършва жилищна инспекция?

Подготовка за инспекцията на термографа – преди да започнем заснемането, нашите специалисти ще Ви дадат инструкции, какво трябва да предприемете, за да подготвите сградата (къщата) за инспекцията.

Извършване на инспекцията – заснемане на сградата с професионална термографска камера от най-висок клас FLIR T660.

Резултати от жилищната инспекция – ще Ви бъде предоставен доклад, представляващ данните от проучването, тълкуване на термограмите и препоръки направени от проучването.

                               

На снимките сме ви показали проблеми възникнали от следното естество: на първата имаме наличие на въздушни джобове под топлоизолацията и образуване на конденз; на втората снимка имаме теч от покрив покрай топлоизолацията и на третата снимка проблем от тераса около водостока.

Ние от termograf.bg предлагаме на своите клиенти иновативен подход към превантивна поддръжка на сградата. Нашите екипи са квалифицирани, термографа ни е експерт по инфрачервена термография със сертификат 2 ниво и работи с термокамера от най-висок клас FLIR T660. Свържете се с нас сега на телефон 0888 365 366 или ни пишете във формата за контакти. Благодарим Ви, че избрахте нас и се доверихте на професионалният опит и оборудване!